Brand

Enligt Brandskyddsföreningen förekommer det mellan 20 – 25 000 bränder i svenska bostäder varje år. Ungefär 100 personer omkommer i dessa bränder och den vanligaste orsaken är glömd spis och inte levande ljus som många tror. Det finns flera åtgärder för att förebygga brand i hemmet och en av de viktigaste förebyggande metoderna är att ha korrekt brandvarnare. 

Just nu erbjuder vi en gratis brandvarnare till alla nya kunder*

Välj en smart brandvarnare

En traditionell brandvarnare för några hundralappar kan vara till hjälp om du är hemma men om du inte befinner dig i bostaden kan det vara försent. Visst kan en granne höra larmet men vad händer om batteriet i brandvarnaren tar slut? Eller om din granne inte är hemma? Därför har Best Alarm betydligt mer avancerade och smarta brandvarnare som är kopplade till Securitas så att räddningstjänsten kan komma ut på direkten vid behov. Eftersom brandvarnaren heller inte bara känner av rökutvecklingen utan också giftiga gaser och temperaturhöjningar förebygger du brand i hemmet på ett betydligt mer effektivt sätt än genom en enkel och traditionell brandvarnare.

Kopplat till Securitas

Best Alarms högteknologiska brandvarnare har direktuppkoppling mot Sveriges största larmcentral Securitas. Till skillnad från en enkel brandvarnare känner den inte bara av rökutveckling utan dessutom värme, gas och farliga partiklar. Om något av detta inträffar kommer larmet utlösas och eftersom brandvarnaren är kopplad till en kamera skickas bildmaterial direkt till Securitas. De bestämmer sedan nästa åtgärd och skickar direkt räddningspersonal i form av brandkår vid behov.

Tack vare den smarta appen får du också notiser direkt om brandvarnaren utlöses och kan se direkt i mobilen vad som försiggår i din bostad.

Se temperaturen i rummet via appen

Den smarta brandvarnaren känner också av temperaturen i rummet. Därmed fungerar den också som en temperaturvakt vilket betyder att du kan ställa in en lägsta och högsta temperatur i rummet och om rummet blir kallare eller varmare än den inställda temperaturen kommer larmet att aktiveras.

När vanliga brandvarnare har relativt korta batteritider håller den smarta brandvarnaren i upp till fem år innan batterierna behöver bytas ut. När det närmar sig byte av batterier får du en notis i telefonen i god tid innan och kan själv avgöra om du vill byta batterierna själv eller om en av våra tekniker ska komma ut och hjälpa till vid behov.